Activitati educative

Distractie garantata cu jocul Pescarul cel Istet

Pescarul cel istet este un joc care pe noi ne-a surprins in mod placut. Desi initial nu i-am acordat prea multa incredere, cei mici nu s-au plictisit de el si il joaca in continuare alaturi de alti copii, dar si de noi, parintii.

Cum se joaca?

Inainte ca distractia sa inceapa, trebuie pregatit terenul. Pestisorii se plaseaza in mijlocul mesei astfel incat capetele lor sa fie orientate in sus si corpurile lor colorate sa fie in interior pentru a nu fi vizibile jucatorilor. Apoi pestii trebuie amestecati, la fel si cardurile care se plaseaza in jurul pestisorilor.

Jocul incepe de la jucatorul cel mai tanar care ia undita si intoarce un card. Daca cardul arata un peste, jucatorul trebuie sa il prinda cu undita de pescuit, ridicandu-l astfel incat toata lumea sa poata vedea capul colorat de sub pat. Daca pestisorul prins se potriveste cu pestele afisat pe card, atunci jucatorul il poate aseza pe masa in fata lui. Daca nu exista nicio potrivire atunci pestisorul ramane in pozitia sa actuala.

In cazul in care cardul arata un peste curcubeu, jucatorul poate alege orice pestisor din mijlocul mesei, tragandu-l in fata lui, dar fara a-l ridica de jos deoarece corpul colorat nu trebuie sa se vada. Daca nu este niciun pestisor in mijlocul mesei, atunci jucatorul in cauza trebuie sa ia unul din fata altui jucator.

Cardul cu broasca morocanoasa este un fel de “bau-bau” pentru copii deoarece cel caruia ii pica trebuie sa cedeze unul din pestisorii din fata sa (in cazul in care are unul). Pestisorul trebuie impins inapoi in mijlocul mesei fara a fi ridicat de jos.

Jocul ia sfarsit atunci cand toate cardurile au fost utilizate. Catigator va fi cel care are cei mai multi pesti in fata sa. Ce se intampla in cazul in care exista egalitate intre jucatori? Acestia trebuie sa se uite la numerele de pe coada pestisorilor, castigand bineinteles jucatorul cu numarul cel mai mare.  

Ce este interesant la jocul Pescarul cel istet este ca acesta are o durata de aproximativ 15 minute iar copiii nu au timp sa se plictiseasca sau sa-si piarda interesul. Jocul ii tine captivati si ii ajuta sa-si dezvolte increderea in fortele proprii intr-o maniera educativa si distractiva. Este placut de jucat mai ales acum cand copiii petrec mult timp in casa.

Pentru mai multe idei de activitati si jocuri interesante pentru copii, te asteptam pe Kiddia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *